Teknoloji 17 Ekim 2024

5 dakikalık şarjla 300 km yol gidebilen batarya geliştirildi!

Elektrikli araç devriminin önündeki en büyük engellerden biri olan şarj süreleri ve menzil kaygısı, bir pil üreticisi ile tarih olabilir. Şirket, silikon kompozit anot kullanan ve lityum-iyon pillere kıyasla çok daha yüksek enerji yoğunluğu sunan yeni nesil bataryasını tanıttı. İddiaya göre elektrikli otomobil bataryası, sadece 5 dakikalık şarj ile 300 km menzil vadediyor.

Pil üreticisi ProLogium, enerji yoğunluğunda ve hızlı şarj kapasitesinde önemli gelişmeler vadeden silikon kompozit anotlu yeni teknolojisini tanıttı. Şirket, yeni pil sisteminin mevcut elektrikli otomobil pillerini geride bıraktığını söyledi. Buna göre 321 Wh/kg enerji yoğunluğuna ulaştı.

5 dakikalık şarjla 300 km yol gidebilen batarya geliştirildi! 5

En dikkat çeken nokta ise pilin şarj hızı gibi duruyor. ProLogium, pilin sadece 5 dakikada yüzde 5’ten yüzde 60 kapasiteye, 8,5 dakikada ise yüzde 80’e kadar şarj olabildiğini söyledi. Bu da mevcut elektrikli otomobil şarj teknolojilerinden yüzde 80 daha hızlı olduğu anlamına geliyor.




Nothing tamamen yeni Phone 2a için tarih verdi!

Nothing Phone 2a Community Edition için tarih verildi. Kullanıcıların tasarladığı cihaz neler sunacak? İşte detaylar.

Pilin şarj hızı, bataryaların dolumu için beklemeyi önemli ölçüde azaltarak menzil endişesini de ortadan kaldıracak gibi duruyor. Buna göre beş dakikalık bir şarjla 300 km’lik sürüş menzili vadediyor.

Modüler tasarım, onarım ve geri dönüşüm maliyetlerini de düşürebilir. Ticari üretime geçmeyi hedefleyen ProLogium, pil paketleri üretmeye başlamak için otomotiv tedarikçisi FEV ile ortaklık kurdu. Şirketin pili, laboratuvar testlerindeki performansını gerçek dünyada da gösterebilirse, kuralları değiştirebilir.

source

Spread the love <3

You may also like...

May
28
2024
0

NVIDIA’dan ARM tabanlı yeni işlemci!

Dell ve NVIDIA’nın üst düzey yöneticilerinin doğruladığı bilgiye göre NVIDIA, Windows işletim sistemini kullanan bilgisayarlar için yapay zeka (AI) işlemcisi...

Spread the love <3
Mar
30
2024
0
Learn PHP in 15 minutes

Learn PHP in 15 minutes

PHP is one of the most useful languages to know and is used everywhere you look online. In this tutorial,...

Spread the love <3
May
07
2024
0
Teknolojinin kalbi bu kez Tech.eu zirvesinde atacak!

Teknolojinin kalbi bu kez Tech.eu zirvesinde atacak!

Teknoloji dünyasının kalbi 2024 yılında Londra’da atacak. Avrupa’nın önde gelen teknoloji platformu Tech.eu, düzenleyeceği büyük zirve için hazırlıklarını tamamladı. İki...

Spread the love <3
Tem
21
2024
0

Bethesda, resmen tamamen sendikalaşan ilk Microsoft stüdyosu oldu!

Fallout, Starfield ve Elder Scrolls gibi popüler oyunların geliştiricisi Bethesda Game Studios, Microsoft’un ilk tam sendikalaşmış oyun stüdyosu olarak yeni...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?