Teknoloji 17 Ekim 2024

Eski PlayStation yöneticisinden korkutan açıklamalar

Oyun dünyasının önde gelen isimlerinden, eski Sony Studios başkanı Shawn Layden, Gamescom Asya’da yaptığı konuşmayla sektörde yankı uyandırdı. Endüstrinin yaratıcılık eksikliği ve para kazanma bağımlılığı konusundaki endişelerini dile getirdi. 

Eski Sony Interactive Entertainment (SIE) Studios başkanı Shawn Layden, verdiği bir röportajda oyun sektörünün yaratıcılık konusunda yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Büyük bütçeli yapımların (AAA) maliyetlerinin artmasıyla stüdyoların risk almaktan kaçındığını söyledi. Bu da yeni fikirler yerine devam oyunlarına ve birbirini taklit eden projelere yol açıyor.

Eski PlayStation yöneticisinden korkutan açıklamalar 5

Layden verdiği demeçte, “Stüdyoların birleşmesi ve yüksek prodüksiyon maliyetleri nedeniyle oyunlarda bir yaratıcılık krizi yaşanıyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca bu durumun orta ölçekli “AA” stüdyolarının yok olmasına yol açtığını dile getirdi. Layden; THQ ve Ocean gibi şirketlerin eskiden başarılı olduğunu, ancak günümüz pazarının devasa yapımlarını kaçırdığını söyledi.




Google, severek kullandığınız bu uygulamanın fişini resmen çekti!

Google, yeni dönemde yüklerinden kurtulmaya kararlı gibi görünüyor. Dev firma, halen yaygın olarak kullanılan uygulamayı resmen kaldırdı.

Bağımsız oyun geliştiricilerini yaratıcılık için umut ışığı olarak gören eski yöneticisi, daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını da ifade etti. Kalan AA stüdyoları ise büyük bütçeli oyunlarla rekabet etmek yerine gerçekten yeni konseptler geliştirmeye ve yapımlarını daha hızlı piyasaya sürmeye çağırdı.

Layden’a göre yapay zeka tek başına bu sorunları çözmek için de yeterli olmayacak. Buna göre sadece bir araç olarak kalacak ve “kurtarıcı” olmayacak. Geliştiricileri yalnızca Batılı kitlelere odaklanmamaları konusunda uyaran Layden, Asyalı geliştiricilerin de ön plana çıkmaya başladığını belirtti.

source

Spread the love <3

You may also like...

Ağu
30
2024
0

Xiaomi şimdi de kendi işlemcisini yapıyor!

Xiaomi’nin beş yılı aşkın süredir geliştirdiği ilk yonga setini piyasaya sürmeye hazırlandığı bildiriliyor. Yeni bir sızıntıya göre yaklaşmakta olan yonga...

Spread the love <3
Ağu
24
2024
0

İçinizi ısıtacak en iyi romantik film önerileri (2024)

Romantik bir akşam geçirmek isteyenler için içlerinizi ısıtacak birbirinden kaliteli filmleri bir araya getirdik. En iyi romantik film önerileri ile...

Spread the love <3
Ağu
23
2024
0

Daha ince daha güçlü: Galaxy Z Fold 6 Slim için geri sayım!

Samsung, katlanabilir telefon pazarındaki büyük bir açığı kapatmak üzere Galaxy Z Fold 6’nın çok daha ince bir versiyonu üzerinde çalışıyor....

Spread the love <3
Nis
27
2024
0
React Router in Depth #3 - Router Provider, createBrowserRouter &amp; Outlet

React Router in Depth #3 – Router Provider, createBrowserRouter & Outlet

In this React Router tutorial, you’ll learn how to create a browser router th “new way”, using the createBrowserRouter function....

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?