Teknoloji 18 Ekim 2024

Instagram’da ekran görüntüsü almak tarih oluyor!

Instagram, kullanıcı gizliliğini artırmak amacıyla sürekli olarak yeni özellikler geliştiriyor. Son olarak platform, kullanıcılara daha fazla kontrol sağlamak için Kaybolan Mesaj Modu’nda ekran görüntüsü almayı engellemek istiyor.  

Instagram, popüler mesajlaşma özelliği Kaybolan Mesaj Modu’na yeni bir güvenlik katmanı eklemeyi planlıyor. Buna göre platform, mesajlaşmada alınan ekran görüntüsünü engellemeyi planlıyor. Şirket, tek seferlik gönderilen mesajların ekran görüntüsünü almasını engelleyen bir özellik üzerinde çalışıyor.

Instagram’da ekran görüntüsü almak tarih oluyor! 5

Geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunulan Kaybolan Mesaj Modu, kullanıcıların sohbetten çıktıktan sonra mesajların otomatik olarak silinmesini sağlıyor. Ancak şu ana kadar mesajlar silinmeden önce ekran görüntüsü almayı engelleyen bir mekanizma bulunmuyordu.

Bu durum ise hassas fotoğrafların veya metinlerin kaydedilip daha geniş bir şekilde paylaşılabilmesi anlamına geliyor.




Apple, rekor üstüne rekor kırıyor! Tüm zamanların zirvesinde

Apple hisse değeri tüm zamanların zirvesine ulaştı. Bu da şirket değerinin 3,6 trilyon dolar seviyesine gelmesini sağladı.

Aslında şu anda ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bildirim gönderiliyor. Ancak Instagram, mevcut sistemin üzerine daha güçlü bir koruma sağlamak istiyor. Özellikle genç kullanıcılar için önemli olan bu özellik, siber zorbalığın yaygın olduğu bir ortamda dikkat çekiyor.

Tabii hiçbir teknik çözüm mutlak gizlilik garantisi veremese de, Instagram yeni koruma katmanının kullanıcılar arasında daha açık bir iletişimi teşvik edeceğini umuyor. Ayrıca eski Instagram sürümleri ve web sitesinde ekran görüntüsü alınabileceğinin de altını çiziyor.

source

Spread the love <3

You may also like...

Mar
10
2024
10
&#039;I didn&#039;t have time to get nervous&#039;: Record breaking British F1 rookie, 18, has dream debut

'I didn't have time to get nervous': Record breaking British F1 rookie, 18, has dream debut

Ferrari stand-in Oliver Bearman has completed a dream debut with a seventh-place finish at the Saudi Arabia Grand Prix. The...

Spread the love <3
Mar
16
2024
8
Google ve Apple, bu özellik için güçlerini birleştirdi!

Google ve Apple, bu özellik için güçlerini birleştirdi!

Google, Cihazımı Bul isimli konum takibi hizmetini genişletmeyi planlıyor. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre, kayıp Android akıllı telefon ve tabletleri...

Spread the love <3
Mar
21
2024
0
Epic Games Store mobil mağazası geliyor!

Epic Games Store mobil mağazası geliyor!

Epic Games Store, dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcısı ile en popüler dijital oyun mağazalarından birisi olarak görülüyor. Oyuncuların favori...

Spread the love <3
Mar
20
2024
0
İstanbul ve çevre illerde hissedilen deprem meydana geldi!

İstanbul ve çevre illerde hissedilen deprem meydana geldi!

20 Mart 2024 tarihinde yerel saat ile 09:21:01’de İstanbul ve çevre illerini etkileyen bir deprem meydana geldi. T.C. İçişleri Bakanlığı...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?