Teknoloji 18 Ekim 2024

ABD’nin yeni silahı Stryker, 3 dolara drone avlayacak!

ABD ordusu, insansız hava araçları (İHA) ile mücadelede sahneye yepyeni bir askeri araçla çıktı. Stryker C-UAS DE adı verilen araç, yakın zamanda başarılı bir şekilde test edildi. En dikkat çekici özelliği ise, 26 kW’lık güçlü bir lazer sistemi ile donatılmış olması. Bu lazer, düşman dronlarını etkisiz hale getirebiliyor ve her bir atışın maliyeti yalnızca 3 dolar.

Bu arada Stryker, sadece lazer kullanmıyor. Aynı zamanda 30 mm’lik bir top, hassas füze sistemi ve tehdit algılama için başka gelişmiş teknolojilerle donatılmış. Yani, hem havadan gelen tehditlere hem de karadan gelen tehlikelere karşı tam anlamıyla 360 derece koruma sağlıyor.

ABD’nin yeni silahı Stryker, 3 dolara drone avlayacak! 7

Bir diğer önemli nokta ise bu sistemin oldukça ekonomik olması. Geleneksel hava savunma sistemlerinde dronları düşürmek için kullanılan füzeler fazlasıyla pahalı. Ancak Stryker’ın lazer sistemi, her bir atışı sadece 3 dolara mal ediyor. Bu da savunma maliyetlerini ciddi anlamda düşürüyor ve daha sürdürülebilir bir çözüm sunuyor.




As bayrakları: Türkiye, İHA üretiminde dünyanın en büyüğü oldu!

Yeni Amerikan Güvenlik Merkezi tarafından yayınlanan rapora göre Türkiye, İHA ve SİHA üretiminde rakiplerini geride bıraktı.

Stryker, ABD ordusunun Forward Area Air Defense Command and Control (FAAD C2) ağı ile tamamen entegre çalışabiliyor. Yani bu araç, diğer hava savunma sistemleriyle sorunsuz bir şekilde iletişim kurabiliyor ve koordine bir savunma sağlıyor.

Kısacası, Stryker C-UAS DE, lazer teknolojisiyle insansız hava araçlarına karşı düşük maliyetli ve yüksek etkili bir çözüm sunuyor. Özellikle, modern savaş alanlarında büyük bir fark yaratacak gibi görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

ABD’nin yeni silahı Stryker, 3 dolara drone avlayacak! 8

source

Spread the love <3

You may also like...

Tem
20
2024
0

İngiltere’den Çinli elektrikli araçlara yüksek vergi yok!

İngiltere, Avrupa Birliği’nin Çin’den ithal edilen elektrikli araçlara uyguladığı yüksek vergileri takip etmeyi planlamıyor. Bu önemli karar, İngiltere Ticaret Bakanı...

Spread the love <3
Mar
10
2024
9
Harry and Meghan surprise family of school shooting victim with &#039;lots of tears of joy&#039;

Harry and Meghan surprise family of school shooting victim with 'lots of tears of joy'

The Duke and Duchess of Sussex have paid a surprise visit to the family of a teacher who was killed...

Spread the love <3
May
22
2024
0
Elden Ring DLC’si için geri sayım başladı! İşte fragman

Elden Ring DLC’si için geri sayım başladı! İşte fragman

2022 yılının en iyi oyunu seçilen Elden Ring, bir süredir DLC genişlemesi ile gündemde. Elden Ring: Shadow Of The Erdtree...

Spread the love <3
Eyl
16
2024
0

OpenAI o1 ve o1-mini ne kadar zeki? İşte yetenekleri

Yapay zeka dünyasında resmen devrim yaşanıyor. OpenAI, yeni modelleri o1 ve o1-mini ile bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarındaki...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?