Teknoloji 21 Ekim 2024

Windows 11 bu yıl çok değişecek! İşte dev güncelleme

Windows 11 24H2 güncellemesi ile neler geldi? Microsoft çok daha fazla Copilot özelliğiyle yapay zeka yeteneklerini genişletiyor.

Windows 11, 24H2 güncellemesiyle kullanıcı arayüzünde ve akıllı telefon bağlantısında önemli yenilikler sunuyor. Görev çubuğu ve hızlı erişim menüsü baştan tasarlanırken, Android ve iOS cihazların Windows bilgisayarlarla entegrasyonu daha da kolaylaştı.

Windows 11 bu yıl çok değişecek! İşte dev güncelleme 7

Görev çubuğundaki tarih gösteriminden yılın kaldırılması, daha sade bir görünüm sağlıyor. Wi-Fi ağlarına ve VPN’lere bağlanmak için kullanılan hızlı erişim menüsü de daha rahat bir kullanım sunan butonlarla yenilendi. Uygulamaları hızlı başlatma için görev çubuğuna sürükleyip bırakma özelliği geri döndü.




iPad mini 7’nin yapay zeka özelliği için tarih verildi!

Apple iPad mini, yıllar sonra yapay zeka yükseltmesiyle geri döndü: Ama asıl sürprizler henüz gelmedi! İşte detaylar…

Akıllı telefon kullanıcıları, mobil cihazlarını ayrı bir pencere kullanmak yerine yeni kenar çubuğuyla entegre edebilecek. Telefon bildirimleri, mesajlar ve fotoğraflara doğrudan Windows arayüzünden erişilebiliyor. Yani telefonunuzla etkileşim kurmak için ayrı bir uygulama açmaya gerek kalmıyor.

Dosya Gezgini’ndeki adres çubuğu üzerinden dosyaları sürükleyip bırakma, daha net simgelerle yenilenen menüler ve fare kaydırma yönünü ayarlardan yapılandırma gibi geliştirmeler de mevcut. VPN kurulumu da eskisinden daha kolay olacak.

Windows 11 bu yıl çok değişecek! İşte dev güncelleme 8

Kilit ekranı daha fazla kişiselleştirme seçeneği ve yerel trafik, finans haberleri gibi güncel bilgiler sunuyor. HDR uyumlu monitörlerdeki görüntüler, yeni dinamik duvar kağıtlarıyla daha canlı hale gelecek.

Belki de en heyecan verici yenilik, telefon kamerasını webcam olarak kullanabilme imkanı oldu. Bu cihazlar arası uyum, Windows ve akıllı telefonların entegrasyonunu daha da ileri taşıyor.

source

Spread the love <3

You may also like...

Tem
22
2024
0

Gelecek Galaxy telefonlarda Samsung Mesajlar olmayacak!

Samsung’un sevilen Mesajlar uygulaması, gelecekteki Galaxy cihazlarında ön yüklü olarak gelmeyecek. Google Mesajlar’ın varsayılan mesajlaşma uygulaması olarak benimsenmesiyle birlikte, Samsung...

Spread the love <3
Nis
24
2024
0
EduTip 21: Bring some drama with an anticipatory set.

EduTip 21: Bring some drama with an anticipatory set.

Anticipatory sets — quick preludes to your lessons — are a creative way to get students interested in what’s to...

Spread the love <3

Elektrikli otomobil devrimini yakalıyor muyuz? Çin’den dev batarya yatırımı

Türkiye’ye Çinli BYD ile başlayan elektrikli otomobil yatırım süreci şimdi de batarya fabrikası ile devam ediyor. Buna göre dünyanın en...

Spread the love <3
Nis
21
2024
0
Apple Pay’in NFC özelliği yaygınlaşıyor!

Apple Pay’in NFC özelliği yaygınlaşıyor!

Gelen son bilgilere göre, birçok ülkede yoğun olarak kullanılan Apple Pay uygulaması NFC özelliği için yakında bir zamanda Avrupa Birliği’nden...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?