Teknoloji 23 Ekim 2024

6×6 taktik tekerlekli insansız kara aracı AZMAN tanıtıldı!

Ülkemiz, savunma sanayindeki yenilikçi adımlarına bir yenisini daha ekledi. SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda sergilenen yerli insansız kara aracımız AZMAN, üstün teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine çekti. Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen fuarda görücüye çıkan araç, zorlu arazi koşullarında görev yapabilecek şekilde tasarlandı.

AZMAN, 4.6 ton yük taşıyabiliyor!

HİDROAN firması tarafından geliştirilen AZMAN, 8 yıllık bir AR-GE sürecinin ürünü… TÜBİTAK ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen proje, tamamen yerli imkanlarla üretildi.

AZMAN’ı özel kılan en önemli özelliklerinden biri, tam bağımsız aktif hidropnömatik süspansiyon sistemi. Her tekerleği bağımsız olarak çalışan araç, hem dizel hem de elektrikli motorlarıyla hibrit güç aktarımına sahip. 6 ton ağırlığındaki araç, tam 4600 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip.

– AZMAN.

Teknolojik donanımıyla da öne çıkan AZMAN, radar, LIDAR, kamera ve derinlik kamerası gibi gelişmiş algılayıcılarla donatılmış durumda… Bu sistemler sayesinde engel algılama ve kaçınma kabiliyetine sahip olan araç, -20°C ile +50°C arasındaki sıcaklıklarda sorunsuz çalışabiliyor. Uzaktan kontrol edilebilen AZMAN, otonom yol planlama ve sürüş kabiliyetlerine de sahip.

6×6 taktik tekerlekli insansız kara aracı AZMAN tanıtıldı! 7

Aracın dikkat çeken özelliklerinden biri de kullanıcı talebine göre seviye ve otonom dengeleme sistemi. Araç, yerden yüksekliğini 70 santimetreye kadar ayarlayabilme özelliğine sahip ve noktasal dönüş yapabiliyor. Saatte 30 kilometre hıza ulaşabilen araç, ayarlanabilir ağırlık merkezi sayesinde üstün yol tutuş kabiliyeti sunuyor.




İmzalar atıldı! MMU KAAN’a yerli motor geliyor

MMU KAAN yerli motor için 5. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü ve TRMOTOR arasında iş birliği protokolü imzalandı.

HİDROAN, aracın 4×4 ve 8×8 versiyonlarının üretimi için de gerekli izinleri aldı. Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan alınan üretim izinleriyle, TSK envanterine girmeye hazır olan AZMAN, özellikle zorlu arazi koşullarında görev yapacak birliklere önemli destek sağlayacak.

Siz bu araç hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

source

Spread the love <3

You may also like...

Nis
23
2024
0
Amazon drone teslimatını bölgesel olarak durdurdu! İşte nedeni

Amazon drone teslimatını bölgesel olarak durdurdu! İşte nedeni

Amazon, drone teslimat programı Prime Air’de büyük değişiklikler yapıyor. Şirket, Lockeford California’daki Prime Air drone teslimat operasyonlarını kapatacağını açıkladı. Lockeford,...

Spread the love <3
Mar
26
2024
0
Unlock the Power of Data Analytics with Free Google Services

Unlock the Power of Data Analytics with Free Google Services

The ability to analyze and interpret data is indispensable across many different industries. And you don’t even need to buy...

Spread the love <3
Nis
24
2024
0
Planet Jupiter Quiz

Planet Jupiter Quiz

You can do this quiz online or print it on paper. It tests some of the material covered on the...

Spread the love <3
Eyl
24
2024
0

Google Fotoğraflar yeni yapay zeka özelliklerine kavuştu!

Google Fotoğraflar uygulamasına eklenen yeni yapay zeka destekli düzenleme araçları sayesinde artık videolarınızı çok daha kolay ve hızlı bir şekilde...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?