Teknoloji 24 Ekim 2024

Akıllı telefon pazarında kriz: ARM, Qualcomm’un işlemci lisansını iptal ediyor!

Akıllı telefon pazarında dengeleri değiştirecek bir gelişme yaşandı. Son gelen bilgiler, ARM’nin Qualcomm ile olan lisans anlaşmasını sonlandırma kararı aldığını ortaya koyuyor. Bu durum, amiral gemilerinden giriş segmentine kadar birçok telefonda karşımıza çıkan Snapdragon işlemcilerinin üretimine büyük bir darbe vuracak gibi görünüyor.

Shiftdelete.net

Bloomberg tarafından elde edilen bir belgede, ARM‘nin Qualcomm‘a ARM teknolojisine dayanan çipler tasarlama hakkı veren mimari lisansının iptaline ilişkin 60 günlük bir bildirimde bulunduğu belirtildi. Süreç ne olur bilinmez, fakat süre sonunda lisans gerçekten iptal olursa önümüzdeki dönemlerde Snapdragon’lu akıllı telefonlar ve tabletler görmemiz zorlaşacak gibi görünüyor.

Akıllı telefon pazarında kriz: ARM, Qualcomm’un işlemci lisansını iptal ediyor! 9

Burada bir diğer önemli detay ise telefon fiyatlarının artabileceği söylentisi. Yani lisans iptali gibi bir durum söz konusu olursa, bu alanda 39 milyar dolarlık bir gelir elde eden Qualcomm’un satışlarının yavaşlayacağı ve davalarla karşılaşabileceği iddia ediliyor. Hatta, gelecekte Snapdragon işlemcileri çıksa bile teknolojilerin eskisi gibi olmayacağı ve bunun gibi birçok nedenden dolayı telefon fiyatlarının artabileceği ifade ediliyor.






Qualcomm, otomobiller için iki yeni yonga seti duyurdu!

Qualcomm tarafından düzenlenen Snapdragon Summit, birçok yeniliğe ev sahipliği yaptı ve bunlardan biri de otomobiller için yonga seti oldu.

İki dev şirket arasındaki anlaşmazlık 2022’ye dayanıyor. O dönemde Qualcomm, ARM’den lisanslı CPU ve teknoloji tasarım şirketi NUVIA’yı 1,4 milyar dolara satın aldı. Bu gelişme sonrası ARM, bu satın almanın sözleşme şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Qualcomm’a dava açtı.

Peki siz Qualcomm ve ARM arasındaki anlaşmazlık hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

source

Spread the love <3

You may also like...

Eyl
05
2024
0

Herkes GTA 6 beklerken: İşte iptal edilmiş tüm GTA oyunları!

Kısa süre önce yayınlanan bir rapor Rockstar Games’in iptal edilmiş Grand Theft Auto oyunlarını gözler önüne serdi. Şirketin yıllar önce...

Spread the love <3
Ağu
13
2024
0

İşte 100 bin TL’lik soru: iPhone 16 satın almaya değer mi?

Apple’ın geleneksel Eylül ayı etkinliği yaklaşıyor. Biz de, iPhone 16 serisinin lansmanı merakla bekliyoruz. Bloomberg’den Mark Gurman, iPhone 16, 16...

Spread the love <3
Nis
27
2024
0
İngilizce Tekerlemeler – Kolay, Kısa ve Uzun İngilizce Tekerleme Örnekleri ve Anlamları - Milliyet

İngilizce Tekerlemeler – Kolay, Kısa ve Uzun İngilizce Tekerleme Örnekleri ve Anlamları – Milliyet

02.01.2024 – 14:45 | Son Güncellenme: 02.01.2024 – 14:45 Tekerlemenin İngilizce karşılığı “rhyme”, “tongue twister” ya da “rigmarole”dir. İngilizce tekerlemeler...

Spread the love <3
Eki
13
2024
0

Apple’ın iPhone Fold için neyi beklediği ortaya çıktı!

Katlanabilir telefon pazarı hızla büyürken, Apple, iPhone Fold ile sektöre damga vurmayı planlıyor. Rekabetin kızıştığı pazarda sıradan bir katlanabilir cihazla...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?