Teknoloji 26 Ekim 2024

Google Pixel 10’da kullanılacak Tensor G5’in özellikleri belli oldu!

Google akıllı telefon dünyasındaki gücünü giderek arttırıyor. Ülkemiz pazarında yer almasa da sektörde önemli bir pay sahibi olan şirket, Pixel 10 için şimdiden çalışmalarını hızlandırdı. Google, cihazda kullanacağı işlemci için köklü değişiklikler planlıyor.

Google, amiral gemisi Pixel serisi için özel olarak tasarladığı Tensor isimli işlemcilerinin üretimini Samsung’dan TSMC’ye taşıyarak önemli bir adım atıyor. “Laguna” kod adlı Tensor G5, artık TSMC’nin en gelişmiş 3 nanometrelik N3E üretim sürecinden geçecek.

Google Pixel 10’da kullanılacak Tensor G5’in özellikleri belli oldu! 7

Google haberleriyle tanınan Kamila Wojciechowska’ya göre bu değişim ile birlikte beklenen Tensor G5 işlemcisinin çekirdek yapısında da değişiklikler bekleniyor. Selefindeki 1+3+4 çekirdek düzeni yerini 1+5+2 düzenine bırakacak.






Sonunda: Google, sevilen uygulamasına karanlık mod getirdi!

Son dönemde birçok uygulamasını birbiri ardına güncelleyip yenileyen Google, şimdi de bir uygulamasına karanlık mod getirdi.

Tensor G5 işlemcisi, tek bir yüksek performanslı Cortex-X4 çekirdeği, beş orta sınıf Cortex-A720 çekirdeği ve iki enerji verimli Cortex-A520 çekirdeği ile destekleniyor. Google, GPU tarafında ise Imagination Tech’in yeni bir tasarımını kullanmayı planlıyor.

Google Pixel 10’da kullanılacak Tensor G5’in özellikleri belli oldu! 8

Google, bu değişim ile ARM Mali yerine iki çekirdekli bir DXT-48-1536 GPU tercih ediyor. Ek olarak yeni işlemciye ışın izleme ve GPU sanal teknolojisi gibi gelişmiş grafik özelliklerini getirmeyi hedefliyor. NPU tarafında ise yüzde 14’lük bir artışla 18 veya 9 TOPS (INT8 veya FP16) performansı sunan yeni bir NPU yer alıyor.

Tüm bunların yanı sıra yeni Google işlemcisinin boyutu 121 mm² olacak. Bu da bir işlemci için oldukça büyük bir değer. İşlemci, özellikleriyle yüksek performans vadetmeye hazırlansa da cihazların boyutlarında bir etki yapması bekleniyor.

source

Spread the love <3

You may also like...

May
10
2024
0
Reddit locks down its public data in new content policy, says use now requires a contract

Reddit locks down its public data in new content policy, says use now requires a contract

On Thursday, Reddit is rolling out a new policy aimed at balancing its desire to license its content to larger...

Spread the love <3
Eyl
13
2024
0

iPhone 16 serisi Hepsiburada’da ön siparişe açıldı!

Apple’ın heyecanla beklenen yeni ürünleri, iPhone 16 serisinin yanı sıra Apple Watch ve AirPods serisi, Hepsiburada üzerinden ön siparişe açıldı....

Spread the love <3
Mar
03
2024
11
Gaza doctors set up street tents as hospitals close to breaking point

Gaza doctors set up street tents as hospitals close to breaking point

Doctors in Gaza have told Sky News that the situation is “catastrophic”, and disease is spreading through refugee camps, particularly...

Spread the love <3
Mar
13
2024
15
Windows 11’de artık telefonunuzdaki fotoğrafları düzenleyebileceksiniz!

Windows 11’de artık telefonunuzdaki fotoğrafları düzenleyebileceksiniz!

Microsoft, Windows 11 için yeni bir zorunlu güncelleme yayınladı. Güncellemeyle gelen özellikler arasında iki cihazı birbirine bağladığınızda telefonunuzdaki fotoğrafların PC’nizde...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?