Teknoloji 27 Ekim 2024

Huawei’nin 3 bin dolarlık üçe katlanabilen telefonu dayanıklılık testinde!

Huawei’nin devrim niteliğindeki üç kez katlanabilir tasarımıyla dikkat çeken Mate XT modeli, tanıtıldığı günden bu yana büyük ilgi çekti. Ünlü YouTube kanalı JerryRigEverything tarafından yapılan acımasız dayanıklılık testinde “dünyanın en havalı telefonu” olarak nitelendirilen Mate XT modelinin, tasarımdaki dezavantajları gözler önüne serildi.

Yaklaşık 3 bin dolarlık lüks cihazın, dayanıklılık testinde sıradan katlanabilir telefonlardan çok daha kırılgan olduğu ortaya çıktı. Testlerde çizilme, yakma ve bükme gibi aşamalardan geçen Mate XT, bazı aşamalarda beklenenden daha dayanıklı çıkarken, özellikle ekranının hassas yapısı nedeniyle darbelere karşı savunmasız olduğunu gösterdi.

Huawei’nin 3 bin dolarlık üçe katlanabilen telefonu dayanıklılık testinde! 11

Mate XT’nin kutusundan bahsedecek olursak, cihaz oldukça büyük ve gösterişli bir kutuda geliyor. Huawei, kutunun içine bir çift FreeBuds 5 kulaklık ve 88 watt hızlı şarj destekli bir araç şarj cihazı da eklemiş. Ancak bu ekstra aksesuarlar bile cihazın ekranını, hafif bir bıçak darbesine karşı korumakta yetersiz kalmış.






Huawei Mate XT Ultimate PUBG testi!

Huawei’nin katlanabilir telefon pazarındaki en son ve en gelişmiş ürünü olan Mate XT Ultimate, teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yaratıyor. Huawei Mate XT Ultimate PUBG testi sizlerle.

10.2 inç, 3K çözünürlükteki 90Hz ekranı, sıradan çizik testlerini atlatsa da, bıçağın sapı ile yapılan hafif bir darbe sonrası ekran üzerinde yılan benzeri bir çatlak oluştu. Bu durum, üçe katlanabilir tasarımın sunduğu esneklik ve inovasyonun, hassasiyet ve dayanıklılık gibi konularda bazı ödünler verdiğini gösteriyor.

Shiftdelete.net

Buna rağmen, JerryRigEverything’in toz ve kir testi aşamasında Mate XT oldukça iyi performans sergiledi. Çoğu katlanabilir telefonun zayıf noktası olan menteşe sistemi, Mate XT’de sağlam bir yapı sergiledi ve cihaz, zorlu testte toza karşı direnç göstermeyi başardı.

Ayrıca, cihazın iç yapısının kolayca açılabilir olması da ilgi çekti. Fakat, bu demontaj süreci, telefon zaten hasar aldıktan sonra pek bir anlam taşıyor. Kısacası, Huawei Mate XT, teknolojik olarak dikkat çeken özellikler sunsa da, dayanıklılık açısından biraz daha dikkat edilmesi gereken narin bir yapıya sahip.

Huawei’nin 3 bin dolarlık üçe katlanabilen telefonu dayanıklılık testinde! 12

source

Spread the love <3

You may also like...

Tem
27
2024
0

Meşale yandı! 2024 Paris Olimpiyatları başladı

Paris 2024 Olimpiyatları’nın büyük heyecanı başladı. Fransa’nın başkenti Paris, 26 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından...

Spread the love <3
Mar
03
2024
14
Monster yeni Tulpar ekran kartını tanıttı!

Monster yeni Tulpar ekran kartını tanıttı!

Türkiye’den çıkan ve oldukça popüler olan Monster Notebook, CES 2024’te gösterimini yaptığı Intel ARC ekran kartlarını bu sefer Türkiye’de tanıttı....

Spread the love <3
Mar
06
2024
7
Amazon’dan Suudi Arabistan’a dev yatırım!

Amazon’dan Suudi Arabistan’a dev yatırım!

Son dönemin en çok konuşulan şirketlerinden Amazon, Suudi Arabistan topraklarında büyük bir yatırım planlıyor. Buna göre şirket, ülkede bulut bilişim...

Spread the love <3
Nis
24
2024
0
Elon Musk and Australian PM row over stabbing video: What&#039;s going on?

Elon Musk and Australian PM row over stabbing video: What's going on?

Australia’s prime minister said Elon Musk is an “arrogant billionaire who thinks he is above the law” over his reluctance...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?