Teknoloji 9 Kasım 2024

SON Teknoloji 3. bölüm yayınlandı! Neler oldu?

SON Teknoloji programı, ShiftDelete.Net kurucusu Hakkı Alkan’ın sunumuyla saat 15:15’te üçüncü bölümüyle Habertürk’te izleyicilere kapılarını açtı. Yeni teknolojilerin, gelişmelerin ve hayatımızı kolaylaştıracak dijital çözümlerin nabzını tuttuğumuz programın yeni bölümünde neler yaşandı. Peki, üçüncü bölümde neler yaşandı? Gelin hep beraber yakından bakalım…

Teknoloji tutkunları, “Son Teknoloji” programının üçüncü bölümü nihayet yayınlandı. Yeni bölümde iPhone 16’nın Endonezya’da yasaklanma sebebini, savunma sanayisindeki gelişmeleri ve yapay zekanın günlük hayatımıza etkisi gibi birçok konuyu ele alıyoruz.

Shiftdelete.net

Programımızın en çok öne çıkan konusu Endonezya’nın ülke genelinde iPhone 16 satışını ve kullanımını yasaklaması. Apple ile Endonezya hükümeti arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle ülkenin Sanayi Bakanı iPhone 16’nın ülke genelinde satışının ve kullanımının yasa dışı olduğunu duyurdu. Sadece bunlarla sınırlı değil. Zira, iPhone 16 Pro modelleri ve Apple Watch series 10 gibi şirketin birçok ürünü yasaklandı.






SON Teknoloji 2. bölüm yayınlandı!

SON Teknoloji programı, ShiftDelete.Net kurucusu Hakkı Alkan’ın sunumuyla ikinci bölümüyle izleyicilere kapılarını açtı.

Eski televizyonları akıllı hale getiren cihazlara da programda yer verdik. Xiaomi TV Box ile eski televizyonları, video izleme platformlarına ve uygulamalara erişim sağlayabilen akıllı cihazlara dönüştürmenin maliyet avantajları gösterdik.

Android sistemiyle çalışan bu cihazın kurulumu, sesli asistan desteği ve Dolby Atmos gibi ses kalitesini artıran özellikleri detaylıca anlattık. Tak-çalıştır özelliği sayesinde kolay kurulumu ve HDMI dönüştürücü kablosuyla eski televizyonlarda bile kullanılabilmesiyle izleyiciler için pratik bir çözüm olarak sunduk.

Türkiye’nin savunma sanayinde geldiği noktayı gösteren yerli projelere geniş bir yer ayırdık. Saha Expo etkinliğinde tanıtılan TUSAŞ, ASELSAN, Roketsan ve Baykar gibi şirketlerin en yeni teknolojilerini yerinde inceledik.

Türk mühendislerinin geliştirdiği kamikaze insansız deniz aracı ile Deniz Kuvvetleri’nin envanterine girmeye hazırlanan projelerin, Türkiye’nin savunma gücünü artırmadaki önemini anlattık. Denizde keşif ve saldırı yapabilen kamikaze insansız deniz aracının gündüz kameraları ve sensörleriyle hedef tespiti yapabilmesi, radarlardan kaçabilme özellikleri detaylı olarak ele aldık.

TUSAŞ standında sergilenen diğer projelerden, ses hızını aşabilen Hürjet, Türkiye’nin ilk yeni nesil savaş uçağı Kaan ve silahlı insansız hava aracı Anka 3 gibi gelişmiş projeler izleyicilere gösterdik. Ayrıca, ASELSAN’ın lazer güdüm kiti, Roketsan’ın füzeleri ve TÜBİTAK’ın Bozdoğan füzesi gibi Türk savunma sanayinin en yeni teknolojik başarılardan da bahsettik.

source

Spread the love <3

You may also like...

Mar
09
2024
12
How to Create a CRUD API – NodeJS and Express Project for Beginners

How to Create a CRUD API – NodeJS and Express Project for Beginners

An API is a technology that powers communication between software applications on the internet. API stands for Application Programming Interface,...

Spread the love <3
Tem
30
2024
0

POCO M6 Plus 5G ve POCO Buds X1 cihazların gerçek görüntüleri sızdı

Xiaomi, çok yakında aralarında bu iki ürünün de yer aldığı yeni cihazlarıyla karşımıza çıkacak. 1 Ağustos’ta resmi olarak tanıtılacak olan...

Spread the love <3
Eki
10
2024
0

Microsoft, kullandığı NVIDIA Blackwell sunucusunu paylaştı!

Teknoloji, yapay zekanın gücüyle şekillenirken Microsoft ve NVIDIA, bu alandaki rekabeti daha da kızıştıracak bir adım attı. Microsoft, NVIDIA’nın en...

Spread the love <3
Ağu
06
2024
0

Scarlett Johansson’u unutun: Meta, yapay zeka seslendirmesi için kesenin ağzını açtı!

Teknoloji devi Meta, yapay zeka düynasında yeni bir çığır açma hazırlığında… The New York Times ve diğer kaynakların raporlarına göre,...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?