Teknoloji 21 Nisan 2024

WhatsApp Topluluklar için sosyalleştirici özellik!

WhatsApp Topluluklar için sosyalleştirici özellik!

WhatsApp Beta sürümünde yeni bir özellik karşımıza çıktı. Buna göre WhatsApp, Topluluklar için oldukça işe yarar ve sosyalleştirici bir özellik deniyor. İşte WhatsApp Beta 2.24.9.20 sürümünde karşımıza çıkan Topluluk etkinlik özelliği ve ayrıntıları.

WhatsApp, son zamanlarda büyük değişimler yaşadı. Dünyanın en çok kullanılan sohbet programı, şimdi de yeni bir etkinlik özelliği ile karşımızda. WhatsApp Topluluklar önemli gelişmelerden haberdar olmanızı sağlasa da sosyalleşmenin pek de mümkün olmadığı bir özellik.

İşte Meta, bu özelliği daha etkileşimli bir hale getirmenin peşinde. WhatsApp 2.24.9.20 beta sürümünde denenmeye başlayan özellik ile Topluluklar özelliği daha da işlevsel hale gelecek. Buna göre WhatsApp’ta Topluluk sahipleri artık etkinlikler oluşturma imkanına sahip olacak. Bu etkinlik davetinin en ilgi çekici yanı ise daveti kabul eden üyelerle video görüşme yapabilme imkanı.

WhatsApp Topluluklar için sosyalleştirici özellik!
WhatsApp Topluluklar için sosyalleştirici özellik! 3

Böylece WhatsApp Topluluk yöneticileri, üyelerle etkinlik özelliği aracılığıyla video görüşme yapabilme imkanına da sahip olacak. WhatsApp Topluluklar ve Kanallar bilgilendirici olsa da etkileşim açısından yeterince imkana sahip değil. Özellikle WhatsApp Topluluklar özelliği etkinlikler sayesinde çok daha kullanışlı hale gelebilir.


WhatsApp Topluluklar için sosyalleştirici özellik!

WhatsApp kullanıcılarını deliye döndüren değişiklik geri alındı!

WhatsApp’ta sohbetler için “Yazıyor” ve “Çevrimiçi” belirteçlerinin baş harfi büyük hale getirilmişti. Şirket, bu değişikliği geri aldı.

Bildiğiniz gibi WhatsApp ile video görüşmede en fazla 32 kişi aktif olabiliyor. Bu anlamda yeni WhatsApp Topluluklar özelliği ile belki de bu sınır daha da yukarı çıkma ihtimali de var. Yine de WhatsApp Topluluklar için etkinlik düzenleyebilme, etkileşimin sınırlı olduğu özelliğin canlanmasına neden olacağa benziyor.

WhatsApp yıllarca kullandığı arayüzünü de yakın bir zamanda değiştirdi. Daha aydınlık bir hale gelen WhatsApp, rakipleri karşısında sürekli güncel kalmaya çalışıyor. Bildiğiniz gibi WhatsApp 2022 yılında kullanıcı bilgilerini reklamlarda kullanacağına dair bir sözleşme ile karşımıza çıktı. O dönemde büyük tepki alan uygulama, Telegram, Bip, Signal gibi rakiplerine kullanıcı kaptırdı.

WhatsApp beta sürümünde ortaya çıkan bu özellik şu an için deneme aşamasında. Yine WhatsApp beta kullanıcısı olsanız bile bu özellik henüz size gelmemiş de olabilir. Eğer WhatsApp beta programında yer alıyorsanız sürümü kontrol edebilir ya da güncelleme var mı diye kontrol edebilirsiniz.

Peki sizce WhatsApp Topluluklar için gelen bu yeni özellik ne kadar yararlı olacak? Yorum ve görüşlerinizi bekliyoruz.

source

Spread the love <3

You may also like...

Eyl
16
2024
0

A18 Pro rakibi Dimensity 9400’ün lansman tarihi sızdırıldı!

MediaTek, piyasayı sarsacak yeni amiral gemisi işlemcisi Dimensity 9400 ile geri dönüyor. Gelen sızıntılara göre, güçlü yonga seti 9 Ekim...

Spread the love <3
Ağu
31
2024
0

Türkiye’de yok satar: 21 bin dolarlık BYD Seal 06 GT tanıtıldı!

BYD, Çin’de gerçekleştirilen bir otomotiv fuarında yeni Seal 06 GT modelini tanıttı. Bu yılın başlarında gösterilen Ocean-M konseptini temel alan...

Spread the love <3
May
15
2024
0
&#039;Don&#039;t give them anything, they&#039;re murderers&#039;: Israeli protesters block aid going into Gaza

'Don't give them anything, they're murderers': Israeli protesters block aid going into Gaza

They gathered at a roundabout on the highway heading south in a place called Beit Guvrin. Some carried flags, others...

Spread the love <3
Mar
14
2024
13
Taşımacılıkta yeni dönem! Kargo İHA’sı konsepti tanıtıldı

Taşımacılıkta yeni dönem! Kargo İHA’sı konsepti tanıtıldı

DJI Express, şehirler arası hızlı ve kolay taşımacılık yapmak için tasarlanmış bir İHA konsepti olarak görücüye çıktı. Bu İHA, kısa...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?