Teknoloji 26 Kasım 2024

Google, arama ekranına ‘Bu nasıl yoktu?’ dedirten özellik getirdi!

Bildiğiniz üzere web sitelerinde arama yaparken bazı küçük detaylar için yeni sekme açmak, farklı Google aramalarında kaybolmak size ciddi zaman kaybettirebiliyor. Dünyaca ünlü teknoloji devi, bu sorunu giderebilmek için yepyeni bir özelliği devreye soktu. Ancak bu yenilik, bazı çevrelerce farklı bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Peki, bu yenilik ve neden tepki çekti? İşte detaylar…

Google, ‘Sayfa Açıklamaları’ özelliğini devreye soktu!

Google, iOS uygulamasına eklediği ‘Sayfa Açıklamaları’ (Page Annotations) özelliği ile web sayfalarında okunan metinlerde ilgi çekici noktaları otomatik olarak belirliyor ve bu noktaları Google Arama sonuçlarına yönlendiren bağlantılar haline getiriyor. Böylece kullanıcılar, doğrudan metin üzerinden ilgili arama sonuçlarına ulaşabiliyor. Ancak, bu bağlantılar site sahiplerinden veya kullanıcılardan önceden bir izin alınmadan ekleniyor.

Google, arama ekranına ‘Bu nasıl yoktu?’ dedirten özellik getirdi! 5

Google, özelliğin kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla tasarlandığını belirtiyor. Fakat bu durum, site sahipleri arasında ciddi bir kontrol kaybı tartışmasını beraberinde getirdi. Öyle ki, web yöneticilerinin bu özelliği devre dışı bırakabilmesi için bir form doldurması gerekiyor ve bu işlemin tamamlanması 30 günü bulabiliyor.

Birçok site sahibi, ‘Sayfa Açıklamaları’nın kullanıcıları kendi sitelerinden Google Arama’ya yönlendirmesinin organik trafiği olumsuz etkileyebileceğini düşünüyor. Google’ın önceki AdSense yeniliği olan ‘reklam niyetleri’ ile benzerlik taşıyan bu özellikte, site sahiplerinin açık bir onay vermesi yerine devre dışı bırakma sürecine zorlanması da eleştirilerin odağına yerleşti.






Google Haritalar’dan korkutan hata: 3 kişi hayatını kaybetti!

Google Haritalar, Hindistan’da bir otomobili devamı olmayan bir köprüye yönlendirdi. Köprüden aşağıya düşen araçtaki üç kişi öldü.

Google’ın ‘Sayfa Açıklamaları’ özelliği, zaman tasarrufu sağlasa da, kullanıcıların veya site sahiplerinin isteği dışında çalışması nedeniyle bazı etik soruları gündeme getiriyor. Bu özelliğin gelecekte ne gibi sonuçlar doğuracağı ise merak konusu.

Sizce bu yenilik kullanıcı dostu bir çözüm mü, yoksa site sahiplerinin haklarına bir müdahale mi? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!

source

Spread the love <3

You may also like...

Nis
05
2024
0
As deal rumors fly, Alphabet and HubSpot would be a strange pairing

As deal rumors fly, Alphabet and HubSpot would be a strange pairing

Reuters reported on Thursday that Google’s parent company, Alphabet, is exploring the possibility of buying Boston-based HubSpot, a CRM and...

Spread the love <3
Tem
21
2024
0

Samanyolu’nun kalbinde yeni bir kara delik keşfedildi!

Almanya’daki Köln Üniversitesi’nden Dr. Florian Peißker ve ekibi, IRS 13 adı verilen, Samanyolu Galaksisi’nde yeni bir orta kütleli kara delik...

Spread the love <3
Şub
29
2024
13
Aferin nasıl yazılır? Aferim Nasıl Yazılır? Aferim Tdk Doğru Yazılışı... Aferim Mi Aferin Mi?

Aferin nasıl yazılır? Aferim Nasıl Yazılır? Aferim Tdk Doğru Yazılışı… Aferim Mi Aferin Mi?

Aferim Nasıl Yazılır? Kelimeler doğru yazım şekilleri ile cümle içerisinde kullanılmaktadır. Aferin kelimesi yazımı merak edilen sözcüklerden biridir. Günlük konuşma...

Spread the love <3
Nis
07
2024
0
When it comes to building startups in Boston, success begets success

When it comes to building startups in Boston, success begets success

When Hubspot founders Brian Halligan and Dharmesh Shah conceived of their inbound marketing startup in 2004, they were still graduate...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?