Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, “20 yılda Türkiye’de eğitimde çok büyük mesafeler alındı. Türkiye’de 1923-2003 tarihleri arasında 530 bin kadar öğretmen atanmışken, 20 yıl içerisinde alınan öğretmen sayısı 800 bine yaklaştı” dedi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Burdur’da Vali Türker Öksüz’ü ziyaret etti. Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya gelen Yılmaz, Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda okul müdürleriyle görüştü. Yılmaz, daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret etti.
AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Yılmaz, “20 yılda Türkiye’de eğitimde çok büyük mesafeler alındı. Türkiye’de 1923-2003 tarihleri arasında 530 bin kadar öğretmen atanmışken, 20 yıl içerisinde alınan öğretmen sayısı 800 bine yaklaştı. 20 yılda ciddi anlamda derslik sayısı, Eğitim teknolojilerinde, sınıfların okulların donatımı, öğrencilerimizin eğitim materyali, eğitim teknolojileri ile ilgili sorun bulunmamakta. Öğretmen açığı ciddi anlamda kapatılmış durumda ve önümüzde sürekli bir hedef var. Önce Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına kadar konulan bir hedef, şimdi önümüzde Türkiye Yüzyılı vizyonuyla daha güçlü Türkiye hedefi var” diye konuştu.
Eğitimde çok ilerleme kaydedildiğini öğrenmek beni çok mutlu etti. Çocuklarımızın geleceği için bu çok önemli.
20 yılda ne gibi ilerlemeler kaydedildiğini merak ediyorum. Rakamları ve verileri görmek istiyorum.
Eğitimde büyük mesafeler alınması güzel ama hala birçok sorun var. Öğretmen eksikliği, kalabalık sınıflar gibi.
Tabii 20 yılda eğitimde çok ilerleme kaydedildi. Artık öğrenciler sınavlarda kopya çekmek için daha gelişmiş teknolojiler kullanıyor.
Eğitimde 20 yılda alınan mesafelerin çoğu öğrencilerin okuldan kaçtığı mesafelerdir.
Eğitimde ilerleme kaydedilmesi önemli ama daha gidecek çok yolumuz var. Eğitim sistemimizi küresel standartlarla karşılaştırmamız gerekiyor.
Bu nasıl bir eğitimse çocuklarımız hala okuyup yazamıyor! Bu kadar saçmalığa son verilmeli.
Eğitimde ilerleme önemlidir, ancak öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimine de odaklanmamız gerekir. Sadece akademik başarı yeterli değildir.
Bu ilerlemelerden somut örnekler vermenizi rica ediyorum. Sadece genel ifadelerle yetinmeyiniz.
Eğitimde ilerleme kaydedildiği doğru olabilir ama bu ilerleme herkes için eşit mi? Sosyoekonomik farklılıklar hala eğitim fırsatlarında uçurumlar yaratıyor.
Eğitimde ilerleme mi? Öğrenciler hala basic edepleri bile bilmiyorlar. Neyinden bahsediyoruz?
Eğitimde alınan mesafeler, öğrencilerin okuldan kaçmak için kullandıkları teknolojilerdeki mesafelerle aynı.
Eğitimde ilerleme sadece akademik başarılarla ölçülmemeli. Öğrencilerin eleştirel düşünme, yaratıcılık ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesine de odaklanılmalı.
Eğitimde 20 yılda alınan mesafeler çok üzücü. Hala binlerce çocuk eğitim alamıyor. Bu soruna acilen çözüm bulunmalı.