Teknoloji 1 Ağustos 2024

Tüp bebek nedir? Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır?

Yeni evli çiftlerin veya uzun süre evli olmalarına rağmen çocukları olmayan çiftlerin başvurduğu tüp bebek tedavisi oldukça merak edilen bir konu. Bu konudaki önemli bilgileri, tüp bebek nedir, tüp bebek tedavisi nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını sizler için derledik. İşte konuyla ilgili detaylar…

Tüp bebek, çiftlerin 1 yıl süreyle düzenli ve korumasız olarak cinsel ilişkiye girmelerine rağmen gebelik durumunun oluşmadığı durumlarda başvurulan bir tedavi yöntemidir. Zira bu tarz durumlarda anne ya da baba adaylarında yaşanan hormonsal bozukluklar vb. farklı durumlar çiftlerin tüp bebek tedavisine yönelmesine sebep olmuştur.

Tüp bebek nedir? Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır? 7

35 yaşından küçük anne adaylarında bekleme süresi 1 yıl iken, 35 yaşından büyük anne adaylarında bu süre 6 aydır. Gebelik oluşumu için sağlıklı bir cinsel hayat, sperm ve yumurta kalitesi, sağlıklı ve dengeli bir hormon sistemi gereklidir.




KIZILELMA için hava savunma sistemlerinin durduramadığı özel füze!

Bayraktar KIZILELMA için Roketsan ortaklığında özel bir füze geliştirildi. İşte Roketsan SOMJ teknik özellikleri…

Bu sistemlerin herhangi birinde yaşanacak olumsuzluklar çiftleri tüp bebek tedavisine yönlendirir. Bu tedavi sürecinde yapay ortamda döllenme sağlanır ve anneye embriyo transferi yapılır. Bu sayede dışarıda döllenmiş olan yumurta anneye transfer edilir ve sağlıklı bir büyüme gerçekleştirilir.

Öncelikle anne yaşı 35’ten küçükse 1 yıl, 35’ten büyükse 6 ay boyunca çiftler arasındaki düzenli ve korunmasız ilişki takibi yapılır. Şayet bu sürede gebelik durumu oluşmazsa uzman bir doktor eşliğinde tüp bebek tedavisine başvurulur.

Alanında uzman bir doktor hem anneye hem de babaya gerekli testleri yapar. Bu testler ışığında gebeliğin oluşmasını engelleyen sorunun kaynağı tespit edilir. Sorun anne yada baba kaynaklı olabilir. Ona göre tedavi süreci uygulanmaya başlanır.

Tüp bebek nedir? Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır? 8

Tüp bebek tedavisinde ise aslında yapılan şey basitçe şöyle özetlenebilir: Gebelik için sağlıklı sperm hücrelerinin sağlık yumurtayı döllemesi gerekir. Bu döllenme aşamasından sonra embriyo oluşumu başlar ve 9 aylık süreçte çocuk gelişir. Tüp bebek tedavisi aslında döllenme sürecinin en başında uygulanmaktadır.

Alanında uzman doktor ve ekibi anneden yumurta, babadan ise sprem hücrelerini alır. Daha sonra bu hücreleri laboratuvar ortamında yapay olarak döller. Döllenen yumurta da embriyo oluşumu başlar ve bu embriyo anne rahmine embriyo transfer yöntemi ile aktarılır. Daha sonrasındaki süreçte düzenli kontrollere gidilir ve normal bir gebelik süreci yaşanır.

Yumurta ve spermlerin toplanması, döllenme süreci ve embriyonun transferi ile birlikte tüp bebek tedavisi yaklaşık olarak 15 ila 18 gün sürer.

source

Spread the love <3

You may also like...

Nis
26
2024
0
Netflix’te lider değişti! Yeni dizi listeleri altüst etti

Netflix’te lider değişti! Yeni dizi listeleri altüst etti

Netflix, her hafta düzenli şekilde en çok izlenen dizi ve filmleri kullanıcıları ile paylaşıyor. Böylelikle platformda hangi yapımların popüler olduğunu...

Spread the love <3
Nis
05
2024
0
Hoping to stall a ban, TikTok says it generated $14.7B for US small businesses last year

Hoping to stall a ban, TikTok says it generated $14.7B for US small businesses last year

As U.S. lawmakers weigh a possible TikTok ban, the ByteDance-owned short-form video app released an economic impact report on Thursday....

Spread the love <3
Nis
20
2024
0
Post News, the a16z-funded Twitter alternative, is shutting down

Post News, the a16z-funded Twitter alternative, is shutting down

Post News, a microblogging site that emerged in the days after Elon Musk’s Twitter acquisition, is shutting down just a...

Spread the love <3
May
23
2024
0
Techstars CEO Maëlle Gavet is out

Techstars CEO Maëlle Gavet is out

Techstars CEO Maëlle Gavet announced on LinkedIn that she is leaving the company at the end of the month for...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?