Teknoloji 24 Temmuz 2024

X (Twitter), su tabancası emojisini eski haline geri getirdi: Değişiklik şaşkınlık yarattı

Yıllar sonra, X (eski adıyla Twitter), su tabancası emojisini eski haline geri getirdi ve eski silah emojisini yeniden kullanıma sundu. Ani değişiklik, sosyal medya platformu kullanıcıları arasında şaşkınlık yarattı ve Elon Musk’ın liderliğindeki şirketin kararlarını tekrar gündeme taşıdı. Twitter, su tabancası emojisini ilk olarak 2018 yılında kullanıma sunmuştu.

X, bir çalışanının geçen hafta yaptığı açıklamayla su tabancası emojisini eski haline geri getirdiğini duyurdu. Şirket, bu değişikliğin nedenini açıklamasa da bu karar Elon Musk’ın sosyal medya platformunda yaptığı diğer değişikliklerle uyumlu görünüyor.

2018 yılında Twitter, Google ve Facebook gibi diğer platformları takip ederek su tabancası emojisini kullanıma sunmuştu. Apple bu değişikliği 2016’da yaparken, Microsoft kısa bir süre direnmişti.

Unicode Konsorsiyumu, emojilerin hangi platformlarda hangi görsellerle temsil edileceğine karar veren organ olarak, bu değişikliklere ayak uydurarak tabanca emojisini “su tabancası” olarak yeniden adlandırmıştı.

Emojiler, Unicode Konsorsiyumu tarafından belirlenen ortak tasarımlar üzerinden platformlar arasında evrensel olarak paylaşılır. Ancak her platform sahibi, bu tasarımları nasıl görselleştireceğine kendisi karar verir. Bu nedenle, su tabancası emojisi, farklı platformlarda farklı görsellerle temsil edilebiliyordu.




Elon Musk, Twitter (X) ile oyuncak gibi oynuyor: İşte değişiklikler

Elon Musk, yeni dönemde X olarak adlandırılan Twitter ile ilgili yerinde duramıyor. İşte platform için düşünülen değişiklikler…

X’in bu değişikliği, şu anda sadece web sürümünde görülebiliyor. Mobil uygulamalarda henüz bu değişiklik yapılmamış olsa da, yakında mobil cihazlara da gelmesi bekleniyor.

Kullanıcılar, bu değişikliğe sosyal medya üzerinden çeşitli tepkiler gösterdi. Bazıları, eski silah emojisine geri dönülmesini eleştirirken, bazıları ise bu değişikliği olumlu karşıladı.

Değişiklik, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından yaptığı bir dizi tartışmalı yeniliğin bir parçası olarak görülüyor. Musk’ın liderliğinde, platformun görsel ve işlevsel özelliklerinde birçok değişiklik yapılmıştı. Su tabancası emojisinin geri getirilmesi de bu değişikliklerin son örneği olarak dikkat çekiyor.

source

Spread the love <3

You may also like...

May
26
2024
0
Women in AI: Sarah Myers West says we should ask, ‘Why build AI at all?’

Women in AI: Sarah Myers West says we should ask, ‘Why build AI at all?’

To give AI-focused women academics and others their well-deserved — and overdue — time in the spotlight, TechCrunch has been...

Spread the love <3
May
20
2024
0
Bu sefer yaptı! Sony’den PS4 oyunlarını açan yeni el konsolu

Bu sefer yaptı! Sony’den PS4 oyunlarını açan yeni el konsolu

Sony, PlayStation 4 oyunlarını içeren yeni bir konsol üzerinde çalışıyor. İddia donanım ve teknoloji dünyasında bilinen bir YouTube kanalı olan...

Spread the love <3
Haz
01
2024
0

OpenAI, ChatGPT manipülasyonuna dur dedi! İşte o ülkeler

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan ChatGPT, her sorgu sonucunda yeni çıkarımlar yapıyor. Bu da yapay zeka modelinin öğrenmesine ve...

Spread the love <3
Mar
31
2024
0
สอน React Router #17 - Basic routes - โรงแรมของหมู่เฮา

สอน React Router #17 – Basic routes – โรงแรมของหมู่เฮา

ติดตามและพูดคุยได้ที่ Facebook : https://www.facebook.com/zinglecode Line : https://lin.ee/yG1XX6D ไม่มี React Router = ไม่มีรายได้. Spread the love <3

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?