Teknoloji 8 Ağustos 2024

Apple, Bing için kararını verdi! Google’ı terk ediyor mu?

Bing arama motoruna büyük darbe vuran Apple, Google’ı tüm cihazlarında ve web tarayıcılarında varsayılan arama sağlayıcısı yapmaya devam edecek. Microsoft’un milyar dolarlık teklifini geri çeviren teknoloji devi, Bing’in varsayılan tarayıcı olmak için “oldukça kötü” olduğunu söyledi.

Apple, Microsoft Bing teklifini ‘düşünmeden’ reddetti

Geçtiğimiz yıl Google’a karşı açılan antitröst davasında ifade veren Microsoft CEO’su Satya Nadella, yazılım devinin Bing’i iPhone, iPad ve Mac’lerde varsayılan arama seçeneği yapmak için uğraştığını söyledi. Bu kapsamda Apple’a yıllık 15 milyar dolara kadar ödeme yapacaklarını açıkladı.

Microsoft, Bing aramalarından elde edilen reklam gelirlerini paylaşmayı bile teklif etti. Ancak Apple Başkan Yardımcısı Eddy Cue’nun ifadesine göre, şirket bu teklifleri reddetti. Hatta Cue’ye göre Microsoft, Apple’a tüm şirketi vermeye hazırdı. Apple yine de Google’dan vazgeçmedi.

Apple’ın en büyük anlaşmazlık noktası arama sonuçlarının kalitesi gibi görünüyor. Teknoloji devi, Google’ın Bing’e kıyasla daha iyi sonuçlar verdiğini tespit eden çalışmalar yürüttü. Microsoft ise Google’ın daha büyük ölçeği ve verileri nedeniyle avantajlı olduğunu kabul etti.

Google ve Apple arasındaki anlaşmanın her yıl milyarlarca dolar değerinde olduğunu biliyoruz. Ancak Apple bunun parayla ilgili değil, kullanıcılar için en iyi deneyimi sağlamakla ilgili olduğu konusunda ısrar ediyor. Google’ın arama kalitesi açısından Bing’den daha yüksek puan alması da şirketin Google’ı seçmesini sağlıyor.

Microsoft, yapay zeka entegrasyonuyla Bing’i ön plana çıkarmaya çalışsa da Google gibi bir hizmetle rekabet edemiyor. Tarayıcı pazarında da hala yüzde 2 seviyesinde kaldığını belirtelim.

source

Spread the love <3

You may also like...

Eyl
11
2024
0

50MP selfie kameralı Galaxy M55s ortaya çıktı! İşte özellikleri

Samsung, orta seviyeye hitap edecek akıllı telefonu için çalışmalarını hızlandırdı. Şirketin Galaxy M55s adında yeni modeli son olarak Hindistan’da ortaya...

Spread the love <3
Nis
27
2024
0
How Rubrik’s IPO paid off big for Greylock VC Asheem Chandna

How Rubrik’s IPO paid off big for Greylock VC Asheem Chandna

When Asheem Chandna drove up to Rubrik’s office in Palo Alto on a Friday night in early 2015, he was...

Spread the love <3
Tem
24
2024
0

Gelecek geldi: WhatsApp, yapay zekayla sizi bambaşka biri yapıyor!

Son yıllarda yapay zeka, tüketici teknolojisi alanında en çok konuşulan konulardan biri haline geldi: Büyük teknoloji şirketlerinin hepsi bu alana...

Spread the love <3
Ağu
11
2024
0

Discord hesap silme nasıl yapılır? [2024 Güncel]

Discord son zamanlarda özellikle Twitch yayıncılarının kullanması ile birlikte popüleritesi oldukça artmış bir uygulama. Çeşitli sohbet odalarına katılıp farklı insanlarla...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?