Teknoloji 18 Ağustos 2024

ARM’dan NVIDIA ve AMD’ye rakip ekran kartı hamlesi!

ARM, ekran kartı pazarında AMD ve NVIDIA’ya rakip olmaya hazırlanıyor olabilir. Ortaya çıkan son iddialar, yonga devinin ayrık GPU birimini geliştirdiğini gösterdi. Bu da Intel’den sonra bu pazara adapte olmak istediğini gösteriyor.

ARM, İsrail ofisindeki çip ve yazılım mühendislerine yeni GPU’yu geliştirme görevi verdi. Bu kapsamda şirketin küresel grafik işleme grubuna tahsis etti. İlk olarak oyun odaklı olması beklense de, araştırma sonuçlarına bağlı olarak yapay zeka operasyonlarına da uygulanabilir.

ARM’dan NVIDIA ve AMD’ye rakip ekran kartı hamlesi! 7

ARM aslında GPU üretme konusunda yabancı değil. Şirket, ARM mimarisini kullanan birçok çipe entegre Immortalis ve Mali GPU üretiyor. Ancak yeni bir proje, şirketin NVIDIA veya Intel gibi ayrık bir ekran kartı üretmek istediğini gösteriyor. Bu da PC pazarına girmesini sağlayabilir.




Bu liste beklenmiyordu! Android 16 almayacak Oppo modelleri ortaya çıktı

Android 16 güncellemesi almayacak Oppo modelleri ortaya çıktı. Listedeki cihazlar bir hayli dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

Immortalis ve Mali GPU’ları ray-tracing ve ARM ASR gibi özellikleriyle mobil cihazlar için tasarlanmıştı. Yine de daha önceki testler, masaüstü ekran kartlarıyla rekabet edebilecek yeteneklere sahip olduklarını ortaya koydu. Yeni GPU da hem x86 hem de ARM tabanlı PC ve dizüstü bilgisayarlarla çalışabilir.

Qualcomm şu anda PC pazarı için ARM tabanlı Snapdragon X işlemcileri geliştiriyor. Bu da ARM mimarisi için özelleşmiş bir GPU’ya talep olabileceği anlamına geliyor. Ayrık ekran kartları günümüzde x86/x86-64 yongalarını destekliyor.

ARM’dan NVIDIA ve AMD’ye rakip ekran kartı hamlesi! 8

ARM henüz bu proje üzerinde çalıştığını doğrulamadı. Ancak şirketin mobil dünyanın ötesinde PC pazarına genişlemek istemesi oldukça mantıklı.

source

Spread the love <3

You may also like...

Mar
13
2024
8
Two dogs die during &#039;despicable&#039; 1,000-mile sled race

Two dogs die during 'despicable' 1,000-mile sled race

Two dogs have died during Alaska’s annual 1,000-mile dog sled competition – prompting fresh calls for the race to be...

Spread the love <3
Nis
02
2024
0
Ads on Discord, AT&amp;T passcode resets and podcast changes for Android users

Ads on Discord, AT&T passcode resets and podcast changes for Android users

Hello, and welcome back to Equity, a podcast about the business of startups, where we unpack the numbers and nuance behind...

Spread the love <3
Eyl
01
2024
0

iPad Pro katili: 24GB RAM ve OLED ekranlı Xiaomi tablet sızdı

Xiaomi’nin yeni nesil tabletlerini önümüzdeki Ekim ayında piyasaya sürmesi bekleniyor. Xiaomi Pad 7 serisinin resmi lansmanı öncesinde ise önemli detaylar...

Spread the love <3
May
07
2024
0
Dimensity 9300+’lı ilk tablet: iQOO Pad 2 Pro özellikleri sızdırıldı

Dimensity 9300+’lı ilk tablet: iQOO Pad 2 Pro özellikleri sızdırıldı

Uzun bir süredir MediaTek, Dimensity 9300+ yonga seti üzerinde çalışıyor. Android pazarında sesini duyuracak yeni işlemcinin gücünü vereceği ilk modeller...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?