Teknoloji 18 Eylül 2024

AMD Ryzen AI 7 Pro 360 ilk kez bu cihazla geliyor!

AMD, donanım sektörünü bir kez daha heyecanlandıracak yeni bir adım atıyor. Zen 5 tabanlı AMD Ryzen AI 7 PRO 360 APU (Accelerated Processing Unit), performans ve yapay zeka yetenekleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Özellikle 8 çekirdekli yapısıyla dikkat çeken işlemci, Lenovo’nun yeni ThinkPad T14s Gen 6 modelinde ilk kez karşımıza çıkacak.

Ryzen AI 7 PRO 360, 4 adet Zen 5 çekirdeği ve 4 adet Zen 5c çekirdeği ile toplamda 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip. Bu kombinasyon, hem çoklu görevlerde yüksek performans sağlarken hem de enerji verimliliğini artırıyor.

AMD Ryzen AI 7 Pro 360 ilk kez bu cihazla geliyor! 9

Zen 5c çekirdekleri, daha küçük ve enerji tasarrufu sağlayan bir mimari üzerine kurulmuş. Yani, bu işlemci hem yoğun işlem gücü gerektiren görevlerde güçlü bir performans sergiliyor, hem de düşük enerji tüketimi ile pil ömrünü uzatıyor.




AMD EPYC 4124P işlemcisini 6.7 GHz’ye zorladılar! İşte sonuç

AMD EPYC 4124P işlemcisi normalde 3.8 GHz hızında çalışırken, bu kez 6.7 GHz hıza çıkarmayı başardılar. İşte detaylar…

AMD’nin yeni APU’su, Geekbench AI testlerinde de kendini gösterdi. OpenVINO CPU çerçevesi testlerinde tek hassasiyetli hesaplamalarda 3111, yarım hassasiyetli hesaplamalarda 3244 ve kuantize edilmiş verilerde 9074 puan elde etti. Yani, işlemci yapay zeka ve makine öğrenimi gibi görevlerde oldukça iddialı.

Yeni Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 modeli, bu güçlü işlemcinin ilk kez kullanılacağı cihaz olacak. ThinkPad serisi, dayanıklılığı ve performansıyla tanınan bir iş serisi dizüstü bilgisayar modeli olarak biliniyor. AMD Ryzen AI 7 PRO 360 ile bu model, özellikle profesyoneller ve yüksek performansa ihtiyaç duyan kullanıcılar için ideal bir seçenek olacak. 1700 dolar civarında bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülmesi beklenen dizüstü bilgisayar, donanım açısından da oldukça güçlü olacak.

AMD Ryzen AI 7 Pro 360 ilk kez bu cihazla geliyor! 10

Görünen o ki, AMD Ryzen AI 7 PRO 360, sadece yüksek performansı ile değil, yapay zeka yetenekleriyle de dikkat çeken bir işlemci. Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 ile piyasaya çıkması beklenen bu APU, profesyonel kullanıcılar için büyük avantajlar sunacak.

Sizce bu yeni Zen 5 tabanlı APU, Intel’in mevcut işlemcileri ile rekabet edebilir mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

AMD Ryzen AI 7 Pro 360 ilk kez bu cihazla geliyor! 11

source

Spread the love <3

You may also like...

May
07
2024
0
Global crypto firms turn to Hong Kong for refuge — and opportunity

Global crypto firms turn to Hong Kong for refuge — and opportunity

With U.S. regulators continuing to ramp up their scrutiny of crypto, startups and founders in the space are looking overseas...

Spread the love <3
Haz
05
2024
0

Computex 2024 ASUS ROG vLog!

ASUS, prestijli Computex 2024 fuarındaki standıyla ziyaretçilere geniş ürün portföyünde sürükleyici bir yolculuk vadediyor. ShiftDelete.Net Genel Yayın Yönetmeni Tolga Cem...

Spread the love <3
Mar
18
2024
12
Woman dies after being chased by bear

Woman dies after being chased by bear

A 31-year-old woman from Belarus has died after being chased by a bear in Slovakia’s Low Tatras mountain range. The...

Spread the love <3
Haz
01
2024
0

Yeni FIFA serisi geliyor! Başkan müjdeyi verdi

FIFA Başkanı Gianni Infantino, X’te yaptığı paylaşımda FIFA’nın yepyeni bir futbol oyunu serisi üzerinde çalıştığını açıkladı. EA Sports ile yollarını...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?