Teknoloji 19 Eylül 2024

Apple, iPhone 16 ile Çin’den ayrılıyor! İşte yeni hedef

Apple, iPhone 16 serisinin üretiminde önemli bir adım atarak ilk defa Brezilya’da montaj yapmaya başladı. Brezilya hükümetine sunulan belgelere göre şirketin üretim ortağı Foxconn; São Paulo’daki fabrikasında düz iPhone 16 modelini üretiyor.

Daha önce Brezilya’da iPhone montajı yapıldığını belirtmek gerekiyor. Ancak bu karar, bir iPhone serisinin lansmandan itibaren Brezilya’da ilk kez üretileceği anlamına geliyor.

Apple, iPhone 16 ile Çin’den ayrılıyor! İşte yeni hedef 9

Hindistan da Apple’ın üretim stratejisinde giderek daha önemli bir rol oynuyor. Foxconn’un ülkedeki fabrikası; iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin montajını Çin ile aynı anda gerçekleştirecek. Geçen yıl Hindistan, iPhone 15 ve 15 Plus modellerinin üretimini üstlenerek bu alanda ilk adımını atmıştı.




iPhone 16 serisinin satışları ne durumda? İki günde patladı

iPhone 16 ailesinin ön sipariş satışları ortaya çıktı. Buna göre Pro ve Pro Max satışları, bir önceki nesle göre geride kaldı.

Apple’ın üretimi farklı ülkelere yayma stratejisi, şirketin Çin’e olan bağımlılığını azaltma hedefini yansıtıyor. Vietnam da Apple’ın üretim yaptığı ülkeler arasında yer alıyor.

Öte yandan iPhone 16 Pro modellerinin ön sipariş rakamları beklentilerin altında kaldı. Özellikle iPhone 16 Pro Max ön siparişleri, iPhone 15 Pro Max’e kıyasla yüzde 16 azaldı. iPhone 16 Pro’nun ön siparişlerindeki düşüş yüzde 27 ile daha da sert oldu.

Shiftdelete.net

Ülkemizde ise daha farklı bir tablo bizleri karşıladı. Apple’ın web sitesine göre Pro ailesi için en erken teslimatların 5-6 haftada yapılacağı söyleniyor. Yani birçok kullanıcı, Pro veya Pro Max için uzun süre beklemek zorunda kalacak.

source

Spread the love <3

You may also like...

Nis
03
2024
0
Artık daha hafif: DJI Avata 2 tanıtıldı!

Artık daha hafif: DJI Avata 2 tanıtıldı!

Hem havacılık hem de fotoğraf tutkunlarını ilgilendiren bir haberimiz var sırada. Tasarladığı drone modelleri ile adından sıkça söz ettiren DJI,...

Spread the love <3
May
11
2024
0
Fisker Ocean faces fourth federal safety probe

Fisker Ocean faces fourth federal safety probe

The U.S. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) has opened a fourth investigation into the Fisker Ocean SUV, this time...

Spread the love <3
Ağu
04
2024
0

Lityum-iyon pillere alternatif! Dünyanın ilk 18659 potasyum-iyon pili tanıtıldı

Group1, enerji depolama teknolojisinde çığır açarak dünyanın ilk 18650 potasyum-iyon pilini tanıttı. Bu yenilik, geleneksel lityum-iyon piller için sürdürülebilir, uygun...

Spread the love <3
Nis
27
2024
0
Andrew Tate to stand trial over human trafficking charges, Romanian court rules

Andrew Tate to stand trial over human trafficking charges, Romanian court rules

The trial of Andrew Tate, the social media influencer accused of human trafficking, rape, and forming a criminal gang to...

Spread the love <3
Whatsapp İletişim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim ?